ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΪΚΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

RAFAELO
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΪΚΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

 Γλυκιά Καλησπέρα με αφράτα Κεϊκάκια Ραφαέλο!!! Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!

Η σσυνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΕΪΚΑΚΙΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Υλικά για τα κέικ:
150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ ζάχαρη
4 ασπράδια
250ml γάλα καρύδας
250ml ξινή κρέμα ή ξινόγαλο (για σπιτική sour cream ανακατέψτε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού σε 250ml κρέμα γάλακτος και πήζει αμέσως!!!)
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γρ ινδική καρύδα
100γρ πούδρα αμυγδάλου
1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέστε τα ασπράδια και ανακατέψτε. Ρίξτε το γάλα καρύδας και την ξινή κρέμα και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι, την καρύδα, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε. Γεμίστε τα 2/3 κάθε θήκης ενός ταψιού για μάφιν και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 18 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Για τα σοκολατάκια Ραφαέλλο:
300ml ζαχαρούχο γάλα
100γρ λιωμένη λευκή κουβερτούρα
200γρ ινδική καρύδα
καβουρδισμένα αμύγδαλα
έξτρα καρύδα για επικάλυψη

Ανακατέψτε το ζαχαρούχο με τη λευκή κουβερτούρα και την καρύδα και βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Τυλίξτε ένα αμύγδαλο με το μίγμα κάνοντας μια μικρή μπαλίτσα και περάστε το από επιπλέον ινδική καρύδα. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα σοκολατάκια.

Για την Ελβετική Βουτυρόκρεμα:
3 ασπράδια
200γρ ζάχαρη
300γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας

Σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να ασπρίσει το μίγμα και να φτάσει τους 70C. Μεταφέρετε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε το για 7-10 λεπτά για να πέσει όσο το δυνατόν η θερμοκρασία. Ρίξτε σταδιακά το βούτυρο καθώς συνεχίζεται το χτύπημα. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε. Η Ελβετική βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη μόλις ασπρίσει, γυαλίσει και φαίνεται βελούδινη και αέρινη. Μεταφέρετε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ ζαχ/κής και βάλτε τη σε κάθε κεϊκάκι. Γαρνίρετε με ένα σοκολατάκι Ραφαέλλο. Τα Κεϊκάκια με Ινδοκάρυδο είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις