Πλεξούδα σφολιάτας με τυριά και καπνιστή μπριζόλα
Πλεξούδα σφολιάτας με τυριά και καπνιστή μπριζόλα |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Υλικά:
1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
τυρία τριμμένα η σε φέτες
Καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε ρομβους
Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ρομβους
Για πασπάλισμα σουσάμι
Πως θα το κάνουμε:
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω στο περιτύλιγμά της. Το χωρίζουμε σε τρεις ζώνες ίσου (στο περίπου) πλάτους, χωρίς να τις κόψουμε, απλά χαράσσοντάς το φύλλο (πρέπει να παραμείνει ενιαίο). Αφήνουμε το κέντρο θα μπει η γέμιση και στις δύο εξωτερικές κάνουμε τομές, παράλληλες μεταξύ τους, δημιουργώντας λωρίδες πλάτους 2-3 εκατοστών περίπου.
Στρώνουμε στο κέντρο τυριά σε όλο την επιφάνεια, την καπνιστή μπριζόλα από πάνω, την πιπεριά και ξανά τυρι. Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες, τις φέρνουμε πάνω από τη γέμιση και φτιάχνουμε μία πλέξη. Οι λωρίδες πρέπει να ακουμπούν η μία πάνω στην προηγούμενή της. Χωρίς να αφήνουν κενά, έτσι ώστε να μη χυθεί το τυρί της γέμιση. Σε ένα ταψί φούρνου απλώνουμε χαρτί ψησίματος και μεταφέρουμε εκεί πάνω την πλεξούδα σφολιάτας.
Αλείφουμε με λιγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε στους 200'C βαθμούς για 15' με 20' λεπτά περίπου, στον αέρα.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο Αφήνουνε να κρυώσει λίγο και μετά το κόβουμε.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου
Μυστικά:
Για τέτοιου είδους παρασκευές να χρησιμοποιείται φρέσκια σφολιάτα (υπάρχει στα ζαχαροπλάστεια) η σπιτική. Γίνεται καλύτερο το αποτέλεσμα και πιο αφράτο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου