Κολοκάσι πούλλες τηγανητές

Κολοκάσι πούλλες τηγανητές
Κολοκάσι πούλλες τηγανητές

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά:
1 κιλό πούλλες (μικρό κολοκασι)
1-2 πατάτες κομμένες
1-2 λεμόνια
1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρο σπαστό στο γουδί Αλάτι χοντρό
Ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Μερικά κλαδάκια φρέσκου σέλινου
Ροδέλες λεμονιού
Φυστικέλαιο για το κυρίως τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το 2ο τηγάνισμα

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις πούλλες με μια βούρτσα να φύγουν τα χώματα. Τις κόβουμε σε φέτες και μετά στη μέση και αφαιρούμε τη φλούδα. Τις ρίχνουμε σε νερό με λίγο χυμό λεμονιού για 5' λεπτά. Της στραγγίζουμε και τις ακουμπάμε πάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας (μπορούμε επίσης να τις βράσουμε όπως είναι και μετά να αφαιρέσουμε την φλούδα τους).
Τις στεγνώνουμε (προσέχουμε γιατί γλιστρούν άμα τις βρέξουμε, βγάζουν σάλια όπως τα σαλιγκάρια) και τις τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι μέσα σε μπόλικο ζεστό φυστικέλαιο και προσθέτουμε και τις πατάτες. Μόλις πάρουν χρώμα χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοψηθούν και να μαλακώσουν. Στραγγίζετε τις πούλλες από το λάδι. Πετάμε το λάδι και προσθέτουμε λιγο ελαιόλαδο. Βάζουμε πίσω στο τηγάνι τις πούλλες με τον σπαστό κόλιαντρο, τη ρίγανη, χύμο λεμονιού, το σκόρδο και χοντρό αλάτι. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοψήνουμε για 2'-3' λεπτά κουνώντας που-και-που το τηγάνι, να ανακατευτούν καλά. Τώρα προσθέτουμε το σέλινο, τις φέτες λεμονιού και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουν ζεστές με κόκκινο κρασί, ψωμί χωριάτικο με προζύμι και πράσινες ελιές τσακιστες με κόλιαντρο και σκόρδο.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου...
Ας γνωρίσουμε αυτό το νοστιμότατο όταν είναι ψημένο λαχανικό:
Στην ουσία πρόκειται για ένα βολβό αντίστοιχο της φημισμένης σελινόριζας ή της πατάτας. Είναι πλούσιο σε άμυλο και η γεύση του θυμίζει εκείνη της γλυκοπατάτας.
Το Κολοκάσι καλλιεργείται και στην Ικαρία. Το νησί που έγινε γνωστό για τη μακροζωία των κατοίκων του, πέρα από τις ομορφιές του. Οι Ικαριώτες ξέρουν να επιλέγουν σωστά. Ένα από τα μυστικά τους ως γνωστόν για τα υψηλότατα ποσοστά μακροζωίας στο νησί είναι η μεσογειακού τύπου διατροφή που ακολουθούν.
Δεν το τρώμε ποτέ ωμό γιατί περιέχει τοξίνες και με το ψήσιμο η το βράσιμο αδρανοποιούνται.
Στις φώτο θα το δείτε και μαγειρεμένο γιαχνί με σέλινο, κρεμμύδι, καρότα και ντομάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις