Κιμάς στο φούρνο με πουρέ πατάτας

Κιμάς στο φούρνο με πουρέ πατάτας
Κιμάς στο φούρνο με πουρέ πατάτας

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος


Κιμάς στο φούρνο με πουρέ πατάτας

Υλικά για τον κιμά:
1 κιλό κιμά βοδινό (ή µισό-µισό βοδινό και χοιρινό) διπλοπερασµένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
2 πατάτες μέτριες τριμμένες ( τις τρίβουμε και πιέζουμε μέσα στη χούφτα μας να φύγουν τα υγρά της)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριµµένες
4 φέτες µπαγιάτικο ψωµί φόρµας για τοστ (sliced), χωρίς την κόρα, μουσκευουμε σε γάλα και στραγγιζουμε καλά
1 αυγό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Μπουκοβο (Chilly)
Πάπρικα γλυκειά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο, η σέλινο, η άνηθο
Επιπλέον θα χρειαστούμε:
Συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Οδηγίες
Κάνουνε με όλα τα υλικά της ζύμη ένα μείγμα κιμά. Τοποθετούμε σε ένα μπόλ με καπάκι και κρατάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επομένη σε ένα πυρίμαχο σκεύος για ογκρατεν, ρίχνουμε λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και τα 3/4 της ζύμης του κιμά απλώνοντας το ομοιόμορφα (τον υπόλοιπο κιμά τον κρατάμε στο ψυγείο για να κάνουνε σουτζουκάκια). Προσθέτουμε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας η κέτσαπ στεβιας πάνω στον κιμά, 3-4 κ.σ ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, πιπέρι και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω - κάτω για 30'-35' λεπτά στους 200' C βαθμούς.
Για τον πουρέ πατάτας:
Στο διάστημα αυτό βράζουμε 3 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες.
Αφού μαλακώσουν τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Τις πιέζουμε με το εργαλείο για πουρέ, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο, ελαιόλαδο, μπαχαρικά όπως ρίγανη, πιπέρι, λίγο μπουκοβο, πάπρικα γλυκειά και αλάτι και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει το μείγμα πατάτας βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, πλάθουμε σε οβάλ σχήμα τον πουρέ όπως στα σουτζουκάκια, λίγο μεγαλύτερα και αραδιάσουμε πάνω στο ταψί σε απόσταση το ένα από το άλλο. Ρίχνουμε από μια γεμάτη κ.σ χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο, τριμμένο τυρί και λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Επιστρέφουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε 10' λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις