Αφράτο κέικ με μερέντα χαρουπιού

Αφράτο κέικ με μερέντα χαρουπιού
Αφράτο κέικ με μερέντα χαρουπιού

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος


Υλικά:
350-400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (θα δείτε στην πορεία πόσο αλεύρι θα χρειαστείτε)
1 κούπα ηλιέλαιο
1 1/2 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας η κανονική
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό η αγελαδινό
4 αυγά
2 βανίλιες
1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
Για την μερεντα χαρουπιου:
1/2 ποτήρι νερού ταχίνι
1/2 ποτήρι νερού μέλι (θυμαρίσιο)
10 κ.σ χαρουπομελο
Λίγο ηλιέλαιο
Λίγο νερό

Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα λίγο πιο αραιό από την μερεντα. Αν χρειαστεί υγρά βάζετε λίγο νερό ακόμα.

Πως θα το κάνουμε:
Ανάβουμε το φούρνο (αέρα) στους 175'C βαθμούς. Με τα υλικά για το κέικ κάνουμε ένα μείγμα χτυπώντας το στο μίξερ η στο χέρι με αυγοδαρτη και στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουτερ με το αλεύρι. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα. Πάνω στο μείγμα ρίχνουμε γύρω γύρω από μια κ.σ από την μερεντα. Ψήνουμε για 50' λεπτά περίπου και πριν το βγάλουμε κάνουμε δοκιμή με ένα μαχαίρι, πρέπει να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σκόνη χαρουπιού η κακάο.
Καλή επιτυχία
Μυστικά:
Την μερεντα μπορούμε να την κρατήσουμε στο ψυγείο και να την αλείψουμε σε φρυγανιά η σε ψωμί για πρωινό....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις