Cupcakes Μπακλαβά

Cupcakes Μπακλαβά
Cupcakes Μπακλαβά


Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Τραγανά και σιροπιαστά ρολάκια Μπακλαβά με αφράτη Βουτυρόκρεμα Καραμέλας!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΠΚΕΙΚ ΜΠΑΚΛΑΒΑ
Για το σιρόπι:
800γρ ζάχαρη
600ml νερό
90γρ γλυκόζη
1 στικ κανέλας
φλούδες 1 λεμονιού
χυμό από μισό λεμόνι

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και αψήστε το να κρυώσει.

Για τον Μπακλαβά:
12 φύλλα κρούστας
400γρ βούτυρο
450γρ καρύδια
150γρ αμύγδαλα
100γρ φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο

Στο πολυκοπτικό ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατευουμε καλά.
Βουτυρώνουμε 2 φύλλα και πασπαλίζουμε λίγο από το μίγμα ξηρών καρπών. Τυλίγουμε σε ρολό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλα 2 φύλλα τα οποία θα κολλήσουμε στο προηγούμενο ρολό με βούτυρο. Επομένως κάθε ρολό θα έχει 4 φύλλα, βούτυρο και μίγμα ξηρών καρπών. Θα φτιάξουμε 3 τέτοια ρολά και θα τα βουτυρώσουμε καλά. Θα τα κόψουμε σε ίσα κομμάτια των 5 εκατοστών και θα τα βάλουμε κάθετα σε βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε στους 160 C για 90 λεπτά. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι τον καυτό μπακλαβά και τον αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.

Για τη Σάλτσα Καραμέλας:
150γρ ζάχαρη
30ml νερό
120ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
35γρ βούτυρο
λίγο αλάτι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας προσεκτικά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την καραμέλα σε ένα μπολ να κρυώσει και μετά σε σακούλα ζαχ/κής.

Για τη Βουτυρόκρεμα Καραμέλας:
500γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300ml καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Χτυπάμε για 5 λεπτά το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μεταφέρουμε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ ζαχ/κής και στολίζουμε τα κομμάτια Μπακλαβά μ'αυτήν. Γαρνίρουμε με λίγη Σάλτσα Καραμέλας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις