Spring rolls με φύλλα κρούστας
Spring rolls με φύλλα κρούστας |
Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος Υλικά συνταγής
-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
-ψιλοκομμένο μωβ λάχανο 2 φλ.
-2 καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια
-4 φρεσκα κρεμμυδάκια
-σκόνη τζίντζερ ή λίγο φρέσκο τζίντζερ
-1 κ.σ. σόγια σως
-2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
-φύτρες φασολιών
-πιπέρι
-1 πακέτο φύλλα κρούστας
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας, τα καρότα και το λάχανο.
Ανακατεύουμε να μαραθούνε και προσθέτουμε το τζίντζερ, τις φύτρες, το ξίδι, την σόγια και το πιπέρι.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστούν και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τοποθετούμε σε κάθε μισό φύλλο κρούστας διαγώνια λίγη λέμιση και διπλώνουμε κλείνουμε τα δύο πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί ρολάκι.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα spring rolls. Διατηρούνται για πολύ καιρό στην κατάψυξη.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο, τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας, τα καρότα και το λάχανο.
Ανακατεύουμε να μαραθούνε και προσθέτουμε το τζίντζερ, τις φύτρες, το ξίδι, την σόγια και το πιπέρι.
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστούν και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τοποθετούμε σε κάθε μισό φύλλο κρούστας διαγώνια λίγη λέμιση και διπλώνουμε κλείνουμε τα δύο πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί ρολάκι.
Επαναλαμβάνουμε για όλα τα spring rolls. Διατηρούνται για πολύ καιρό στην κατάψυξη.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο, τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου