Συνταγή για ραβανί με αλεύρι ολικής και μέλι

Συνταγή για ραβανί με αλεύρι ολικής και μέλι
Συνταγή για ραβανί με αλεύρι ολικής και μέλι

 

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά:

1 ποτήρι αλεύρι ολικής άλεσης
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό
1/2 φλ. καρύδα
1/2 φλ.σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (250 γρ.)
1/2 φλ μέλι ή ζάχαρη καρύδας ή καστανή
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ μπέικιν πάουτερ
1 κ.γ σόδα μαγειρικής (σκόνη)
2 μεγάλα αυγά η 3 μικρά
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
Σιρόπι:
1 φλ μέλι ή ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη
4 φλ νερό
Φλούδα λεμονιού
1 μανταρίνι η πορτοκάλι μέτριο κομμένο στη μέση και ακέρωτο
1 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
Πως θα το κάνουμε:
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 160'C βαθμούς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για 7' - 10' λεπτά σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπόλ Βάζουμε όλα τα υλικά για το ραβανί και ανακατέυουμε με κουτάλι ή αυγοδαρτη να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο στρόγγυλο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 160'C βαθμούς στον αέρα για
25' - 30' λεπτά. Κάνουμε εκεγχο με ένα ξυλάκι να βγαίνει στεγνό. Βγάζουμε από τον φούρνο τρυπάμε με το ξυλάκι την επιφάνεια και με μια κουτάλα περιχύνουμε το σιρόπι με προσοχή αφήνοντας να απορροφήσει το σιρόπι πριν βάλουμε το επόμενο. αφήνουμε 1 ώρα να τραβήξει. Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και κομματάκια απο το λεμόνι και πορτοκάλι που είχε το σιρόπι και τα ψιλοκοψαμε.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις