Συνταγή για ρεβίθια δύο σε ένα.... Με κοφτό μακαρονάκι και σούπα με ντομάτα

Ρεβύθια
Συνταγή για ρεβίθια δύο σε ένα.... Με κοφτό μακαρονάκι και σούπα με ντομάτα

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Συνταγή για ρεβίθια δύο σε ένα....Με κοφτό μακαρονάκι και σούπα με ντομάτα

Υλικά
1 κιλό Ρεβίθια μουλιασμένα 12 ώρες και βρασμένα καλά.
1.) Ρεβίθια με κοφτό μακαρονάκι:
300 γρ. ρεβίθια βρασμένα καλά
200 γρ. μακαρονάκι κοφτό
4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια, η 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
1-2 κλαράκια δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1/2 πατάτα κομμένη σε μικρούς ρομβους
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μπουκοβο
Χυμό λεμονιού μισού λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και για το σερβίρισμα

Πως θα τα κάνουμε:
Βάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια σε σάλτσα που κάνουμε με τις τριμμένες ντομάτες η το χυμό ντομάτας το κρεμμύδι, καρότα, μισή ψιλοκομμένη πατάτα, το σκόρδο λάδι, αλάτι και πιπέρι, δάφνη, μπουκοβο και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας σε χαμηλή φωτια. Αφαιρούμε μια κουταλα σούπας ρεβίθια, τα λιώνουμε στο μουλτι και τα προσθέτουμε ξανά μεσα στο φαγητό μας. Προσθέτουμε ζεστό νερό και το κοφτό μακαρονάκι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει και το μακαρονάκι ενώ ανακατευουμε συνέχεια μην μας κολλήσει και φροντίζοντας να παραμείνουν al dente. Αν έχουν σωθεί τα υγρά της σάλτσας με το βράσιμο των ζυμαρικών, προσθέτουμε και πάλι λίγο ζεστό νερό. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και μερικές σταγόνες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
2.) Ρεβίθια σούπα:
700 γρ. ρεβίθια βρασμένα στραγγισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 κούπες ζωμό λαχανικών και ζουμί από τα ρεβίθια που έβρασαν
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 μεγάλο καρότο κομμένη λεπτά
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε ρομβους
2 κούπες ντομάτα τριμμένη ή 1 κούπα χυμό ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Χυμό μισού λεμονιού
Μαϊντανό
Φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Πως θα τα κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, το καρότο, την πατάτα και βράζουμε για 10' λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε τα ρεβίθια, το ζουμί λίγο ελαιόλαδο ακόμα και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά και να χυλώσει το φαγητό μας. Αφαιρούμε μια κουταλα σούπας ρεβίθια, τα λιώνουμε στο μουλτι και τα προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και ανακατεύουμε
καλά. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις