ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠ ΣΟΓΙΑΣ
ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΕΜΠΑΠ ΣΟΓΙΑΣ |
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-6 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ Κ’ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΟΓΙΑ ΚΕΜΠΑΠ
-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
-ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΠΑΠΑΡΙΚΑ, ΚΑΡΥ, ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ
-1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ή 3-4 ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΑΤΡΙΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
-2 κ.σ. ΤΟΜΟΤΟΠΟΛΤΟΣ
-1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ή 3-4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ
-2 κ.σ. ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ
-4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
-1 ½ ΠΟΤΗΡΙ ΡΥΖΙ ΚΑΣΤΑΝΟ
-ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πρώτα απ’όλα βράζουμε 6 ποτήρια νερό κ’ προσθέτουμε 2 ποτήρια σόγια κεμπάπ. Οταν πάρει βράση, την κατεβάζουμε απτην φωτιά και την αφήνουμε 10 λεπτά μεσα στο ζεστό νερό.
Σουρώνουμε, ξεπλένουμε και στύβουμε την σόγια, μαγειρεύουμε όπως το κρέας κανονικά.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το κεμπάπ, τις σάλτσες και τα μπαχαρικά κ’ τα μανιτάρια, προσθέτουμε και λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουνε. Τέλος προσθέτουμε και την σόγια σως. Είναι έτοιμο.
Φτιάχνουμε το καστανό ρύζι. Σε κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε αλατι , πιπέρι, και ελαιόλαδο. Προσθετουμε το ρύζι μας και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτάκια μέχρι να μαλακώσει. Το καστανό ρυζι θέλει πιο πολύ ώρα απο το κανονικό.
Το φαγητό μας ειναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου