Φάβα παραδοσιακή συνταγή

Φάβα
Φάβα παραδοσιακή συνταγή

Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

 ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

-250γρ. ΦΑΒΑ
-1 ΚΟΥΠΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
-2 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
-ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΙ
-ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές και την βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και λίγο ακόμη).
Μέχρι να πάρει βράση πρέπει να την ξαφρίζουμε γιατί φουσκώνει.
Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το πιπέρι και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει καλά μέχρι να χυλώσει. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Αφού χυλώσει, την στραγγίζουμε και την περνάμε στο μούλτι ή στον μύλο χειρός για να γίνει αλοιφή.
Την σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι και προσθέτουμε και τις γαρνιτούρες μας απο πάνω.
Είναι έτοιμη.
Καλή σας όρεξη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις