Συνταγή για εύκολη μαρμελάδα εσπεριδοειδών

μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Συνταγή για εύκολη μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Συνταγή για εύκολη μαρμελάδα εσπεριδοειδών

Υλικά:
3 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα
5 μανταρίνια ακέρωτα
2 Λεμόνια ακέρωτα
1 πομελο
Μερικά κουμ κουατ
1 ξύλο κανέλας
Ζάχαρη καστανή
1 βανίλια
Λίγο μπουκοβο (Chilly)
Πως θα την κάνουμε:
Πλένουμε καλά όλα τα φρούτα και τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους, τα
κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βάζουμε όλα τα κομμένα φρούτα σε ενα μεγάλο μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο για να τα κρατάει όλα μέσα στο νερό.
Αφήνουμε έτσι όλη την νύχτα. Το πρωί βγάζουμε το πιάτο, στραγγίζουμε, βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τοποθετούμε στη φωτιά.
Όταν κοχλάσει το αφήνουμε να βράσει για 5' λεπτά και σουρώνουμε.
Ξαναγεμίζουμε με νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τα φρούτα, βράζουμε πάλι για 5 λεπτά και σουρώνουμε πάλι. Αυτό για 4 φορές.
Βάζουμε για πέμπτης φορά νερό στην κατσαρόλα ίσα ίσα να σκεπάζει τα φρούτα και τα βράζουμε για 20' λεπτά.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά δεν τα στραγγίζουμε. Τα πολτοποιούμε με το ραβδομιξερ η στο μούλτι. Μετράμε με ποτήρι την ποσότητα των φρούτων με τα υγρά τους και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που τα βράσαμε.
Προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρης (π. χ. 4 ποτήρια βρασμένα φρούτα 4 ποτήρια ζάχαρη ) λίγο μπουκοβο, το ξυλάκι κανέλας, τη βανίλια και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήνοντας την μαρμελάδα να βράσει για περίπου 40'λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει μέχρι να δέσει.
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα, ρίχνουμε 1 κουταλιά σε ένα πιατο που βάλαμε για 2 λεπτά στην κατάψυξη και χωρίζουμε στη μέση την μαρμελάδα με το δάχτυλο μας. Αν μείνει είναι έτοιμη. Αποθηκεύουμε σε καλά αποστειρωμένα βάζα και κρατάμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις