Συνταγή για μπακλαβά διπλογεμιστό με Σοκολάτα

Μπακλαβάς
 Συνταγή για μπακλαβά διπλογεμιστό με Σοκολάτα

 Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Ένας Μπακλαβάς Σάντουιτς με Πάστα Σοκολατένιας Πραλίνας και Γκανάζ Μαύρης Σοκολάτας! Κολασμένη γεύση, μοναδικά αρώματα που θα σας μαγέψουν!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΔΙΠΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά για την Πάστα Σοκολατένιας Πραλίνας:
200γρ καρύδια
50γρ καβουρδισμένα φουντούκια
1 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. Κανέλα
1/2 κ.γλ γαρύφαλλο
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ άχνη ζάχαρη
5 αβγά
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ κακάο

Στο πολυκοπτικό χοντροκόβουμε τα καρύδια με τα φουντούκια, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το βούτυρο με την άχνη ζάαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα 2/3 από το μίγμα ξηρών καρπών, ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Υλικά για τον Γεμιστό Μπακλαβά:
4 φύλλα κρούστας
200γρ βούτυρο λιωμένο
Πάστα Σοκολατένιας Πραλίνας
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28εκ. με αποσπώμενη βάση και βάζουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Βάζουμε την πάστα σοκολατένιας πραλίνας και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Τυλίγουμε στο εσωτερικό τα κομμάτια των φύλλων που προεξέχουν από το ταψί, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Ρίχνουμε λίγο ακόμα βούτυρο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 90 λεπτά.
Υλικά για τον μικρό Μπακλαβά:
10 φύλλα κρούστας κομμένα σε κύκλους 28 εκ. (20 συνολικά)
1/3 του μίγματος ξηρών καρπών
200γρ λιωμένο βούτυρο
Κόψτε τα φύλλα με τον αποσπώμενο πάτο μιας φόρμας 28 εκατοστών. Συνολικά έχουμε 20 κυκλικά φύλλα 28 εκ. Βουτυρώστε την φόρμα και απλώστε 3 φύλλα βουτυρωμένα. Απλώστε λίγο μίγμα ξηρών καρπών. Συνεχίστε με 2 βουτυρωμένα φύλλα και λίγο μίγμα ξηρών καρπών μέχρι να σας μείνουν τελικά 4 φύλλα. Βάλτε τα σκέτα ενώ έχετε βουτυρώσει ενδιάμεσα. Κόψτε σε 8 ή περισσότερα ίσα κομμάτια. Ψήστε στους 170 C για 30-45 λεπτά.
Υλικά για το Σιρόπι:
700γρ ζάχαρη
500ml νερό
70γρ γλυκόζη
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε όλα τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Περιχύστε το σιρόπι στους 2 Μπακλαβάδες και αφήστε τους να το απορροφήσουν για 6-8 ώρες ή όλη νύχτα.
Υλικά για την Γκανάζ Σοκολάτας:
500γρ μαύρη κουβερτούρα
250ml κρέμα γάλακτος
Λιώστε στα μικροκύματα τα 2 υλικά, τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε τη να κρυώσει και να σκληρύνει. Βάλτε την Γκανάζ σε σακούλα ζαχ/κής. Τοποθετήστε σε μια πιατέλα τον Γεμιστό Μπακλαβά. Βάλτε λίγη Γκανάζ περιμετρικά και τοποθετήστε τον μικρό Μπακλαβά από πάνω. Γαρνίρετε με λίγη ακόμα Γκανάζ σοκολάτας και χοντροκομμένα καρύδια.

Ο Διπλός Μπακλαβάς Γεμιστός με Σοκολάτα είναι έτοιμος!!!
Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις