Συνταγή για λάχανο γεμιστό

Συνταγή για λάχανο γεμιστό
Συνταγή για λάχανο γεμιστό

 Υλικά
450 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
1.5 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
2 κρεμμύδια
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πιπεριά
1 κουτάλι της σούπας ξηρή μέντα
1 κουτάλι της σούπας τοματοπολτός
1 Φλιτζάνι καφέ  λάδι
1 μικρό λάχανο

Για τη σάλτσα:
2 κουτάλια της σούπας τοματοπολτός
2 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πώς να φτιάξετε μια μερίδα γεμιστό λάχανο


Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, προσθέστε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το αλάτι, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, τον δυόσμο, τον πελτέ ντομάτας και το λάδι και ζυμώστε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Προσθέστε το μισό νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε τα χωρισμένα φύλλα λάχανου στο βραστό νερό και αφήστε τα να μαλακώσουν για 3 λεπτά και μετά βάλτε τα σε κρύο νερό. Αφού κρυώσουν, στραγγίζουμε τα φύλλα του λάχανου.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ με το λαχανόφυλλο να ξεχειλίζει από το μπολ. Γεμίζουμε τον κιμά στο λάχανο για να μην είναι πολύ σφιχτός.
Για να κλείσετε τα λαχανόφυλλα που ξεχειλίζουν και να τα βγάλετε από το μπολ, τα αναποδογυρίζετε και τα μεταφέρετε στο ταψί που θα ψήσετε.
Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ρίξτε τη σάλτσα που ετοιμάσατε στο γεμιστό λάχανο στο ταψί του φούρνου και σκεπάστε το με χαρτί ψησίματος, μετά αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο στους 195 βαθμούς για 30 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να ανοίξετε το πάνω μέρος στο 25ο λεπτό και να μουσκέψετε το γεμιστό λάχανο με το ζουμί του και να το ψήσετε ξεσκέπαστο για 10 λεπτά ώστε να ροδίσει ελαφρώς.
Μπορείτε να διακοσμήσετε το μαγειρεμένο γεμιστό λάχανο με μαϊντανό και να το σερβίρετε με γιαούρτι. Καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις