Σικελικά Κανόλι (Cannoli)

(Cannoli)
Σικελικά Κανόλι (Cannoli)

 
Υλικά
Για ζύμη
200 γραμμάρια αλεύρι (1 κούπα)
3 γραμμάριά ζάχαρη άχνη (3 κουταλιές της σούπας)
2 κουτάλια της σούπας γλυκό κρασί
έ1κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό

Για τη γέμιση τυριού
200 γραμμάρια τυρί ρικότα(ή φρέσκο ​​τυρόπηγμα)
4 κουτάλια της σούπας ζάχαρη άχνη
1/2ποτήρι νερού θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης



Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Cannoli


Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια γούρα στη μέση.
Συνδυάστε όλα τα υλικά της ζύμης και ξεκινήστε το ζύμωμα.
φτιάξτε μια πολύ σκληρή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα.
Κόβουμε κομμάτια από την ξεκούραστη ζύμη και τα ανοίγουμε όσο πιο λεπτά και στρογγυλά γίνεται.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι.
Τυλίγουμε τα στρογγυλά κομμάτια ζύμης σε μεταλλικά ξυλάκια, πιέζουμε καλά τις ενώσεις και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Το βγάζουμε, το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά το τυρί ρικότα, τη ζάχαρη άχνη και το γεμίζουμε στο σωληνάριο κρέμας.
Όταν κρυώσει η ζύμη, αφαιρούμε τα μεταλλικά ξυλάκια και τα γεμίζουμε με κρέμα τυριού.
Βουτάμε και τις δύο άκρες της κρέμας στα θρυμματισμένα φιστίκια και μεταφέρουμε σε πιάτα σερβιρίσματος.
Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη πριν τα σερβίρετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις