Υπέροχα ντόνατς με γέμιση βανίλιας

 

Ντόνατς
Υπέροχα ντόνατς με γέμιση βανίλιας

Συστατικά για τη συνταγή για ντόνατς

Για τη ζύμη:
500γραμμάριααλέυρι
30γραμμάριαάμυλο (άμυλο καλαμποκιού ή σίτου)
70γραμμάριοκρυσταλλική ζάχαρη
6γραμμάριοστιγμιαία μαγιά
6γραμμάρια αλάτι
2αυγά
200ml.ζεστό γάλα
45γραμμάριοβούτυρο

Για γέμιση:
3κρόκους αυγού
50γραμμάριοκρυσταλλική ζάχαρη
250ml.γάλα
10γραμμάρια αλέυρι
10γραμμάριοάμυλο (άμυλο καλαμποκιού ή σίτου)
1ml.εκχύλισμα βανίλιας (ή ζάχαρη βανίλιας)

Για τα παραπάνω:

1 φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το τηγάνι
700ml.ηλιέλαιο


Οδηγίες
Για την κρέμα βανίλιας:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας σε μια κατσαρόλα.
Βγάζετε το ζεστό γάλα με μια κουτάλα και το προσθέτετε λίγο-λίγο στο μείγμα αβγού-ζάχαρης και εξισορροπείτε τη φωτιά. Στη συνέχεια, βάλτε το υγρό στο μπολ στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το συνεχώς για να αποκτήσετε μια παχύρρευστη γέμιση.
Βγάζετε την κρέμα από τη φωτιά και τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο αφού την κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάλτε την κρυωμένη κρέμα σε ένα σακουλάκι.

Για να προετοιμάσετε τα ντόνατς:

Ετοιμάζουμε το υγρό της ζύμης έτσι ώστε το σύνολο των 2 αυγών και του γάλακτος να είναι 290 γραμμάρια σε ζυγαριά ακριβείας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το άμυλο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά.
Μεταφέρουμε το ζυγισμένο γάλα και το αυγό στο δοχείο με τα στεγνά υλικά και ζυμώνουμε καλά τη ζύμη.
Προσθέστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στη ζύμη που έχετε μαζέψει και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία και απαλή ζύμη.
Σκεπάζετε τη ζύμη που ετοιμάσατε με μεμβράνη και την αφήνετε για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε συνολικά 12 μαρέγκες από τη ζύμη που έχει υποστεί ζύμωση, καθεμία από τις οποίες είναι 75 γραμμάρια ζύμης. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε τις υπόλοιπες ζύμες, τις ξαναπλάθουμε σε ρολό, τις ξαναπλάθουμε σε μπαλάκια, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να ζυμωθούν για 40 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο τέλος των 40 λεπτών αφαιρούμε τη μεμβράνη από τη μαρέγκα και την αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να έρθει σε επαφή με τον αέρα και την κρούστα.
Τηγανίζουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες, των οποίων η τελευταία ζύμωση ολοκληρώθηκε, σε βαθύ και καυτό λάδι για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τους πλάι-πλάι.
Ανοίξτε ακριβώς στη μέση της πλευράς των τηγανητών ντόνατς και κάντε χώρο για την κρέμα.
Στύψτε τη κρύα κρέμα γέμισης βανίλιας στους λουκουμάδες,  σε σακούλα σύσφιξης.
Βουτήξτε τους λουκουμάδες που ετοιμάσατε σε κρυσταλλική ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα και σερβίρετε,
Καλή όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις