Μπακλαβάς σε ρολάκια

Μπακλαβάς
Μπακλαβάς σε ρολάκια

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά:
1 συσκευασία φρέσκα φύλλα για Μπακλαβά
250 γρ. Βούτυρο λιωμένο
Μείγμα για τη γέμιση:
400 γρ. Αλεσμένα Καρύδια
1/2 κούπα φρυγανιά
2 κ.σ κανέλα
1 κ.σ. γαρίφαλο
Σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
Φλούδες από λεμόνι
Χυμό 1/2 λεμονιού

Πως θα τα κάνουμε:
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα για το μείγμα της γέμισης. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη σε δυο μπολ. Σε μια επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε με πινέλο. Τοποθετούμε αλλά 7 φύλλα βουτυρώνουμε κάθε φορά και απλώνουμε το μείγμα που κρατήσαμε στο ένα μπολ.
Ρίχνουμε λίγο βούτυρο με πινέλο πάνω στα μείγμα και τυλίγουμε σε ρόλο. Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Κάνουμε το ίδιο με τα άλλα φύλλα και τοποθετούμε το δεύτερο ρόλο μέσα στο ταψί δίπλα στο άλλο. Βουτυρώνουμε καλά τα ρολά και βάζουμε με το ταψί στο ψυγείο για 30' λεπτά. Σε αυτό το διάστημα κάνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 7' λεπτά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180'C βαθμούς αέρα.
Αφού περάσουν τα 30' λεπτά βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και κόβουμε στη μέση τα ρολά και κατόπιν κόβουμε σε πάχος 2 δαχτύλων σε ρολακια και τα τοποθετούμε σε ταψί βουτυρωμένο. Λιώνουμε 150 γρ. Βούτυρο και με ένα κουτάλι Ρίχνουμε πάνω στα ρολακια.
Ψήνουμε για 40'-50' λεπτά.
Όπως είναι ζεστά τα περιχύνουμε (με κουτάλι) με το κρύο σιρόπι. Αφήνουνε για 6 ώρες μέσα στο ταψί η όλο το βράδυ και σερβίρουμε την επόμενη.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου και καλή γλυκειά χρονιά μας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις