Λάχανο με χοιρινό, φασόλια και ρύζι
Λάχανο με χοιρινό, φασόλια και ρύζι |
Η συνταγή είναι της Eleni Martidou. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Συνταγή,για λάχανο με χοιρινό, φασόλια και ρύζι
Υλικά:
χοιρινό κρέας σπάλα η μπουτί που περίσσεψε από το χριστουγεννιατικο τραπέζι σε κύβους.
1 κούπα γεμάτη φασόλια άσπρα βρασμένα
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη η κόκκινη καυτερή, ψιλοκομμένη
σέλινο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο, σε μπαστουνακια
1 μέτριο λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο
Μισή κούπα ντοματοχυμο
Χυμό ενός λεμονιού και 2 ροδέλες
Χυμό μισού πορτοκαλιού και 2 ροδέλες κομμένες στα τέσσερα
1 πατάτα μεγάλη σε ρομβους
Μερικά ντοματινια
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Πως θα το κάνουμε:
Ζεσταίνουνε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φασόλια και το ψιλοκομμένο λάχανο και το κρέας.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το σέλινο, το καρότο, την πατάτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε τους χυμούς λεμονιού, πορτοκαλιού και τις ροδέλες, το χυμό ντομάτας, τα ντοματινια και 2 κούπες ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Στο διάστημα αυτό προσέχουμε αν χρειαστεί νερό Προσθέτουμε ζεστό.
Αφού μαλακώσει το λάχανο Προσθέτουμε το ρύζι και αν χρειαστεί ζεστό νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί και το ρύζι.
Κλείνουμε το ματι, αφαιρούμε τις ροδέλες λεμονιού και αφήνουμε 10' λεπτά να ηρεμήσει το φαγητό. Κατόπιν σερβίρουμε ζεστό με πάπρικα και άνηθο.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου