Πώς Να Φτιάξετε Κρύο Μπακλαβά; Εδώ Είναι Η Συνταγή

Μπακλαβάς
Πώς Να Φτιάξετε Κρύο Μπακλαβά; Εδώ Είναι Η Συνταγή


Δεχθήκαμε πολλές ερωτήσεις όπως πώς να φτιάξουμε κρύο μπακλαβά, ποια είναι η συνταγή για κρύο μπακλαβά. Αποφασίσαμε λοιπόν να μοιραστούμε τη συνταγή μαζί σας σήμερα. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα πάρει τη θέση του ανάμεσα στις απαραίτητες γεύσεις όσων αγαπούν τα επιδόρπια σορμπέ. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε αυτή την εκπληκτική γεύση ακολουθώντας τις λεπτομέρειες που μοιραστήκαμε μαζί σας βήμα προς βήμα. Ας περάσουμε στη συνταγή του κρύου μπακλαβά, που είναι ορεκτικός τόσο με την εμφάνιση όσο και με το παρουσιαστικό του. Καλή επιτυχία σε όσους θα προσπαθήσουν.


Υλικά Κρύου Μπακλαβά


Κρύα συστατικά μπακλαβά?

800 γραμμάρια ζύμη φύλλου (1 πακέτο),
250 γραμμάρια βούτυρο,
1 μικρό ποτήρι τσαγιού λάδι,

Για μεταξύ? Ψιλοκομμένα
φουντούκια και φιστίκια
(μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καρύδια)

Για το σιρόπι γάλακτος?

1 λίτρο γάλα,
3,5 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 πακέτο βανίλια.

Για τα παραπάνω?

Κακάο,
1 πακέτο τριμμένη σοκολάτα γάλακτος,
φιστίκι σε σκόνη.

Πώς να φτιάξετε κρύο μπακλαβά;

Η συνταγή
 για κρύο μπακλαβά, που είναι το πιο trendy επιδόρπιο των τελευταίων χρόνων, έχει γίνει θρύλος με μια λέξη. 
Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι, παίρνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, το αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή πιατάκι και το λιώνουμε, προσθέτουμε το λάδι και παίρνουμε το λευκό βουτυρόγαλα που βγαίνει . Χρησιμοποίησα δίσκο μπακλαβά, αν θέλετε, μπορείτε να μου φτιάξετε και το μεγάλο παραλληλόγραμμο  με αυτές τις μετρήσεις.

Πάμε τη ζύμη στον πάγκο. Βάζουμε το ταψί και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα περισσέυματα στο μέγεθος και το πλάτος του δίσκου.
Λαδώνουμε το ταψί μας με βούτυρο, λαδώνουμε τη ζύμη μας κάθε δύο στρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνουμε 25 στρώσεις φυλλώματος το ένα πάνω στο άλλο. Ας βάλουμε τη γέμιση στον 10
 όροφο. Εγώ χρησιμοποίησα φουντούκια και φιστίκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καρύδια αν θέλετε. Βάζουμε την υπόλοιπη 20 η στρώση φύλλου με τον ίδιο τρόπο στο ταψί σε μορφή 2 φύλλων. Μην ξεχνάτε να απλώνετε κατά καιρούς τα υπόλοιπα κομμάτια που κόβουμε!


Πριν κόψουμε το γλυκό μας χωρίς να αλείψουμε λάδι στον επάνω όροφο, ας περιχύσουμε το γλυκό με το βούτυρο και το ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς ανεμιστήρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά. 

Σιροπιάσουμε. Το σιρόπι θα είναι κρύο και το γλυκό ζεστό, ας προσέχουμε.
Αφού ρίξουμε το σιρόπι, πασπαλίζουμε με κακάο και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα. Το στολίζουμε με φιστίκια και το βάζουμε στην ντουλάπα, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3-4 ώρες και το σερβίρουμε. 

Καλή όρεξη σε όλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις