Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, καλύτερο κι από τα εστιατόρια

Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ
Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, καλύτερο κι από τα εστιατόρια

Υλικά
600 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου σε κύβους
2 κουτάλια της σούπας λάδι

Για τη σάλτσα:
1 κουτάλι της σούπας Αλεύρι
2 κουτάλια της σούπας βούτυρο
2 ποτήρι νερού κρύο γάλα
1/2ποτήρι νερού ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επι πλέον
1/4 ματσάκι μαϊντανός

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε 2ο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα κάρυ. Σε ξεχωριστό τηγάνι, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε το μέχρι να μυρίσει και να πάρει χρώμα
Προσθέστε 2 φλιτζάνια κρύο γάλα στο καβουρδισμένο αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει το αλεύρι.
Προσθέστε μισό ποτήρι ζεστό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει μια πηχτή υφή.
Προσθέστε τη σάλτσα που ετοιμάσατε στα ψητά κοτόπουλα και συνεχίστε τη διαδικασία μαγειρέματος για 5 λεπτά μετά το ανακάτεμα.
Αφού προσθέσετε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό στο κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ, σερβίρετε ζεστό χωρίς να περιμένετε.
Μοιραστείτε τα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Καλή όρεξη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις