Συνταγή για μαμαδίστικο βελούδινο κέικ πορτοκαλιού

κέικ πορτοκαλιού
Συνταγή για μαμαδίστικο βελούδινο κέικ πορτοκαλιού 

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Συνταγή για μαμαδίστικο βελούδινο κέικ πορτοκαλιού που μπορεί να γίνει από τις ωραιότερες βασιλόπιτες,

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα 2 πορτοκαλιών
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Πως θα το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180'C βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου φουσκώσουν αρκετά. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, τις βανίλιες και χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ ενώ σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαριζ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το χυμό πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ σε ότι σχήμα θέλουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 20' λεπτά στους 180'C βαθμούς.Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 160' και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30' λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε να κάνουμε βασιλόπιτα προσθέτουμε 1 φλ. ελληνικού καφέ αμύγδαλα αλεσμένα και καβουρδισμενα με τη φλούδα.
Και φυσικά μην ξεχνάτε το φλουρί...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις