Δίπλες Παραδοσιακές, τραγανές και μελένιες
Δίπλες Παραδοσιακές, τραγανές και μελένιες |
Υλικά για τις Δίπλες:
500γρ αλεύρι γ.ο.χ.
4 αβγά μεγάλα
4 κ.σ. νερό
3 κ.σ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
500γρ αλεύρι γ.ο.χ.
4 αβγά μεγάλα
4 κ.σ. νερό
3 κ.σ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή και σχετικά κολλώδη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Κόβουμε το 1/5 της ζύμης και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με πλάστη και λίγο αλεύρι. Κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα 15 εκατοστών περίπου με το ειδικό κυματιστό εργαλείο κοπής ζύμης. Ρίχνουμε τα κομμάτια ζύμης ένα κάθε φορά σε καυτό σπορέλαιο να τηγανιστούν και τα στρυφογυρίζουμε με μια λαβίδα για να διπλωθούν. Τα τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασά για όλα τα κομμάτια ζύμης. Αν θέλουμε μπορούμε να δώσουμε διάφορα σχήματα στις δίπλες μας χρησιμοποιώντας κουπ πάτ και τηγανίζοντας χωρίς να τα διπλώνουμε για να διατηρηθεί το σχήμα τους.
Υλικά για το σιρόπι:
700γρ ζάχαρη
700ml νερό
2 στικ κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
Έξτρα μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια για το σερβίρισμα
700γρ ζάχαρη
700ml νερό
2 στικ κανέλας
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
Έξτρα μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Βουτάμε τις κρύες δίπλες στο καυτό σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα και σερβίρουμε με έξτρα μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια. Οι Δίπλες σας είναι έτοιμες!!! Καλή σας απόλαυση! Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρές!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου