Προφιτερόλ με κουβερτούρα γάλακτος
Προφιτερόλ με κουβερτούρα γάλακτος |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Προφιτερόλ με κουβερτούρα γάλακτος
Υλικά:
Για την σοκολάτα:
2 πλάκες κουβερτούρα γάλακτος καλής ποιότητας (250 γρ.στο σύνολο)
200 γρ. Γάλα
15 σουδακια από ζαχαροπλάστειο έτοιμα
Για την άσπρη κρέμα:
350 γρ. Γάλα
150 γρ. Κρέμα γάλακτος
80 γρ. Ζάχαρη
30 γρ. Κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
Επιπλέον 300 γρ. χτυπημένη σαντιγί με 2 κ.σ άχνη ζάχαρη
Ρόδι και τριμμένη κουβερτούρα για τη διακόσμηση
Ένα μπόλ γυάλινο κολονάτο και αρκετά ανοιχτό
Πως θα το κάνουμε:
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τις κουβερτούρες κομμένες και το πολύ ζεστό γάλα.
Ανακατεύετε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει μια κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά της κρεμάς και ανακατεύουμε ζωηρά. Βάζουμε στο μάτι σε σιγανή φωτιά και κάνουμε μια κρέμα.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια που να ακουμπά στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει ανακατεύουμε ζωηρά να γίνει λεία η κρέμα. Κόβουμε λίγο τα σουδάκια και γεμίζουμε με σαντιγί. Στο γυάλινο μπόλ τοποθετούμε τα σουδάκια το ένα πάνω στο άλλο.
Ρίχνουμε όλη την κρέμα και σηκώνουμε λίγο τα σουδακια να πάει παντού. Από πάνω προσθέτουμε την σοκολατένια κρέμα. Με το εργαλείο βγάζουμε ροζέτες από τη σαντιγί και ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα και ρόδι.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι φανταστικό και εύκολο...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου