Μπουρκινιόν με βοδινό χωρίς μανιτάρια και μπέικον στη χύτρα ταχύτητας

Μπουρκινιόν
Μπουρκινιόν με βοδινό χωρίς μανιτάρια και μπέικον στη χύτρα ταχύτητας

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά
1 κιλό βοδινό (ποντίκι είναι το κομμάτι που έχει ζελέ) η ακόμα καλύτερα μοσχαρίσιος
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ βούτυρο φρέσκο ανάλατο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 γεμάτη κ.σ κορν φλαουρ λιωμένο μέσα σε 1/2 ποτήρι νερό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Λίγο κρασί κόκκινο
500 γρ. νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ (με κομματάκια ντομάτας)
1 κύβο κότας
5 κ σ κρέμα γάλακτος
2 φύλλα δάφνης
Για το σερβίρισμα:
Πουρέ πατάτας
Κολοκυθάκια και καρότα βρασμένα
Μαϊντανός
Αβοκάντο

Πως θα το κάνουμε:
Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνουμε το κρέας, αφού το πλένουμε και το στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας. Σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο, το σκόρδο, τη δάφνη, σοτάρουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Προσθέτουμε το πελτέ, το κρασί, το νερό, την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρουν βραση, κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι και ρυθμίζουμε και μόλις ανέβει η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ψήνουμε για 27-28 λεπτά. Όταν κρυώσει η χύτρα ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το νερό με το κορν φλαουρ.
Βάζουμε με ανοιχτό καπάκι τώρα ξανά στη φωτιά να χυλώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε και 5 κ.σ κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις