Πανεύκολα μηλοπιτάκια και ελιοπιτάκια

Πανευκολα μηλοπιτακια και ελιοπιτάκια
Πανεύκολα μηλοπιτακια και ελιοπιτάκια

 Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος


Υλικά
για τη ζύμη:
500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γρ. Ηλιέλαιο
150 γρ. Κρασί λευκό, ή ρετσίνα, η μπύρα
1). Γέμιση με μήλο:
2 μήλα τριμμένα στον τρίφτη απο τη χοντρή πλευρά
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
1 χούφτα καρύδια χοντροκοπανισμενα
Κανέλα
3 κ.σ ζάχαρη
Όλα μαζί σε ένα μπολ να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
2). Γέμιση αλμυρή:
Ελιές πράσινες κομμένες
Φιλαδέλφεια
2 φετες γαλοπούλα φουαντρε

Πως θα τα κάνουμε:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και κάνουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο και μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν είναι νερουλό και κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Αν μας βγει σφιχτό το ζυμαρι μας προσθέτουμε λίγο ακόμα Κρασί.
Αφήνουνε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε μια μπάλα σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού και απλώνουμε με την παλάμη μας να γίνει ένα πιτάκι. Προσθέτουμε 1 κ.σ από την γέμιση με μήλο και κλείνουμε. Το ίδιο κάνουμε με την αλμυρή γέμιση. Σε αυτά με αλμυρή γέμιση προσθέτουμε από πάνω λίγο σουσάμι, δείτε φωτός. Σε λαμαρίνα βάζουμε χαρτί ψησίματος προσθέτουμε τα μηλοπιτακια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180'C βαθμούς για 20'-25' λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουνε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη μόνο τα μηλοπιτακια.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου...
Μυστικά: Η γέμιση είναι δική σας με οτι υλικά θέλετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις