Μελομακάρονα
Μελομακάρονα |
Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες λάδι
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
¾ της κούπας χυμό πορτοκαλιού
¼ της κούπας κονιάκ
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Για το γαρνίρισμα
1 ½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συνταγή μας είναι πολύ εύκολη, ο χρόνος προετοιμασίες είναι στα 30 λεπτάκια και ο χρόνος ψησίματος 30 λεπτά επίσης.
Η συνταγή για τα μελομακάρονα βγάζει 45-50 κομμάτια.
Λοιπόν, χτυπάμε στο μίξερ μας στη δυνατή ταχύτητα τα 5 πρώτα υλικά μας ( λάδι, ζάχαρη, χυμός πορτοκαλιού, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού).
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας με την σόδα και το μπέικιν σε μια μεγάλη λεκάνη ζυμώματος ή σε ένα μεγάλι ταψί.
Ανοίγουμε λακάκι στο κέντρο και ρίχνουμε τα υγρά υλικά μας που χτυπήσαμε στο μίξερ.
Παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι από τριγύρω, και ανακατεύουμε με τα υγρά και ζυμώνουμε ελαφρά.
Πλάθουμε και κόβουμε τη ζύμη με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα.
Αραδιάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτάκια περίπου, ώσπου να ροδίσουνε καλά.
Όσο ψήνονται τα μελομακαρονά μας εμείς ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το μέλι, με τα ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτάκια, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγούνε από το φούρνο ζεστά.
Όταν πιουνε το σιρόπι, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να σταθούνε, ώσπου να κρυώσουνε εντελώς.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο, και παίρνουμε ένα ένα τα μελοκαρονά μας και τα αναποδογυρίζουμε μέσα στο μείγμα μας και τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για να διατηρηθούνε. Εκτός ψυγείου μέχρι και ένα μήνα μπορούμε να τα κρατήσουμε. Καλή σας επιτυχία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου