Λαχταριστά τουλουμπάκια γεμιστά με κρέμα σαν σαντουιτσάκια

Τουλουμπάκια Γεμιστά
Λαχταριστά Τουλουμπάκια Γεμιστά με Κρέμα σαν σαντουιτσάκια

Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος


Υλικά για το Σιρόπι:
500ml νερό
375γρ ζάχαρη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, μεταφέρετε το σιρόπι σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.

για τα Τουλουμπάκια:
300ml νερό
1 κ.σ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι
125γρ βούτυρο
225γρ αλεύρι σκληρό
30γρ σιμιγδάλι ψιλό
3 μεγάλα αβγά
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο να λιώσουν σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια σκληρή ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Πρέπει να απορροφηθεί τελείως το αβγό από τη ζύμη πριν ρίξουμε το επόμενο. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχ/κής με μύτη αστέρι ανοικτό με πυκνά δοντάκια και φτιάχνουμε μικτά σαλιγκαράκια ζύμης πάνω σε λαδόκολλα. Κόβουμε τη λαδόκολλα σε ξεχωριστά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ζεστό λάδι να τηγανιστούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσαφίσουν. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τα καυτά τουλουμπάκια στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε 2 λεπτά να το απορροφήσουν. Τα αφαιρούμε από το σιρόπι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα να κρυώσουν τελείως. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα.

Υλικά για την Κρέμα:
500ml γάλα
100γρ ζάχαρη
3 κρόκοι
50γρ κορν φλάουρ
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
50γρ κρύο βούτυρο

Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό γάλα με τη μισή ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, το υπόλοιπο γάλα κι το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχ/κής. Βάζουμε κρέμα σε ένα τουλουμπάκι και βάζουμε ένα δεύτερο από πάνω φτιάχνοντας μικρά σαντουιτσάκια. Σερβίρουμε σε πιατέλα. Τα Γεμιστά Τουλουμπάκια με Κρέμα είναι έτοιμα!!! 
Καλή σας απόλαυση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις