Κεικ λεμονιού ημιγλυκο χωρίς αυγά και βούτυρο με στεβια

Κεικ
Κεικ λεμονιού ημιγλυκο χωρίς αυγά και βούτυρο με στεβια

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά:
2 φλ. αλεύρι ολικής
3 κ.γ. μπέικιν παουτερ
3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 1/2 -2 κ.σ στεβια
1/2 φλ. γιαούρτι
3/4 φλ. γάλα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ παπαρουνοσπορο
χυμό ενος λεμονιού και το ξύσμα
1 βανίλια
Για το φροστινγκ:
300 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
2 κ.σ άχνη
Λίγο γάλα
Λίγο χυμό λεμονιού

Πως θα το κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180'C βαθμούς στον αέρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ και όλα τα στερεά σε ένα άλλο. Κατόπιν τα ενώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Θα γίνει ένα μείγμα όπως στα κλασικά κέικ. Ρίχνουμε σε μακρόστενο ταψάκι λαδωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε για 35'-40 'λεπτά στους 180 'C βαθμούς. Κάνουμε δοκιμή με ένα μαχαίρι μέχρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουνε να κρυώσει, κάνουμε το φροστινγκ και άπλωνουμε πάνω στο κέικ.
Φροστινγκ:
Χτύπακε όλα τα υλικά στο μούλτι. Το γάλα το προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου είναι ημιγλυκο και πολύ αφράτο κέικ...
Μυστικά:
Μπορειτε να φτιάξετε τη συνταγή χρησιμοποιώντας αλεύρι κανονικό για κέικ, η αλεύρι βρώμης, η ανάμεικτο με γ.ο.χ και αμυγδάλου.
Μπορείτε να παραλείψετε την άχνη στο φροστινγκ και να χτυπήσετε το τυρί με γάλα και χυμό λεμονιού, η να προσθέτετε 2 κ.σ μέλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις