Γιουβαρλάκια βελουτέ

Γιουβαρλάκια βελουτέ
Γιουβαρλάκια βελουτέ 

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος


Υλικά:
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο η βοδινό
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
3 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
6 κ.σ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι για σούπες
1 αυγό
3 κ.σ ρύζι για σούπες για μέσα στην σούπα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπουκοβο
ρίγανη
4 κ.σ νερό
1 κύβο ζωμό κότας
Λίγο αλεύρι
Αυγολέμονο:
2 αυγα
2 λεμόνια το χυμό τους
μισό ποτήρι νερό

Πως θα τα κάνουμε:
Ρίχνουμε σε μπολ τον κιμά, το ρύζι, το αυγό ,τον άνηθο, τον μαϊντανό, το δυόσμο και 3 κουταλιές σούπας από το λάδι καθώς και 4 κουταλιές σούπας νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά το μείγμα ώσπου να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο. Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι, τα καρότα, τις πατάτες, τον άνηθο, το δυόσμο, λίγο μαϊντανό και σοτάρουμε. Κατόπιν ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 10 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και τον κύβου κότας. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βραση και χαμηλώνουμετη φωτιά. Μισοκλεινουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 10' περίπου λεπτά. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο πλάθουμε γιουβαρλακια, τα αλευρωνουμε και προσθέτουμε ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα μας.
Σκεπάζουμε ελαφρώς την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για αλλά 20' λεπτά ή μέχρι να έχουν ψηθεί και τα λαχανικά μας. Αν χρειαστεί λόγο νερό ακόμα βάζουμε ζεστό. Βάζουμε στο μούλτι ή σε μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Τα ρίχνουμε σε ένα ταπερ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το νερό. Τα χτυπάμε όλα μαζί με ένα πιρούνι η με αυγοδαρτη. Κλείνουμε το ματι ανοίγουμε την κατσαρόλα, παίρνουμε από το ζουμί με μια κουτάλα και το προσθέτουμε μέσα στο αυγολέμονο λίγο λίγο ενώ χτυπάμε συνεχως. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το αυγολέμονο κουνώντας την πέρα δώθε, δεν κόβει ποτέ το αυγό με αυτόν τον τρόπο.
Σερβίρουμε ζέστη τη σούπα με μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, λίγο μπουκοβο και άνηθο.
Καλή όρεξη φίλες και φίλοι μου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις