Αφράτη Φανουροπιτα μοναστηριακή
Αφράτη Φανουροπιτα μοναστηριακή |
Υλικά
125 γρ ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
2 πορτοκάλια το χυμό τους
100 γρ καρύδια αλεσμένα
1 κ.γ κανελογαρύφαλλο
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Σουσάμι
Σταφίδες
Πως θα το κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το μίξερ να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τα καρύδια, το κανέλαγαρυφαλο και ανακατεύουμε με την βοήθεια μίας σπάτουλας. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ζύμη όπως στα κέικ.
Παίρνουμε μία φόρμα 22' cm λαδώνουμε και απλώνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, τις σταφίδες από πάνω και ψήνουμε στους 180' C βαθμούς μέχρι να ροδίσει 30'-35' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Αφήνουνε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Βοήθειά μας καλή επιτυχία...
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το μίξερ να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τα καρύδια, το κανέλαγαρυφαλο και ανακατεύουμε με την βοήθεια μίας σπάτουλας. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ζύμη όπως στα κέικ.
Παίρνουμε μία φόρμα 22' cm λαδώνουμε και απλώνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, τις σταφίδες από πάνω και ψήνουμε στους 180' C βαθμούς μέχρι να ροδίσει 30'-35' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Αφήνουνε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Βοήθειά μας καλή επιτυχία...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου