Καραμέλα νταλγκόνα. Ήρθε από την Κορέα

Καραμέλα νταλγκόνα.
Καραμέλα νταλγκόνα. Ήρθε από την Κορέα

 Yλικά για Συνταγή καραμέλας Dalgona

2 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
μια πρέζα μαγειρική σόδα

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για ζαχαρωτά Dalgona

Προσθέστε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και βάλτε τη στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Χωρίς να ανακατεύουμε περιμένουμε να λιώσει σιγά σιγά η ζάχαρη.

Όταν λιώσει η ζάχαρη και γίνει καραμέλα, προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα μικρό κουτάλι για 5-10 δευτερόλεπτα.

Ρίξτε αμέσως τη ζάχαρη σε λαδόκολλα χωρίς να περιμένετε.

Πιέστε το ελαφρά με ένα επίπεδο και χοντρό μπολ και αφήστε το να δράσει για 5 δευτερόλεπτα. Έτσι, η ζάχαρη δεν θα κολλήσει στο μπολ.

Σηκώστε το μπολ.

Πλάθουμε με κουπ πατ αν θέλουμε. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να δράσετε γρήγορα, διαφορετικά η καραμέλα θα παγώσει και θα είναι δύσκολο να πλάθετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις