Η πιο τραγανή και λεπτή ζύμη πίτσας
Η πιο τραγανή και λεπτή ζύμη πίτσας |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Ζύμη για 2 μεσαία ταψακια:
Υλικά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις η όσο πάρει για να γίνει ζύμη που δεν κολλάει
+ 2 -3 κ.σ αλεύρι
1 1/2-2 κούπες νερό βρύσης
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
1 κυβος φρέσκιας μαγιάς (25 γρ.) η 1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 φλ. ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
Πως θα κάνουμε τη ζύμη:
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη τη μισή κούπα νερό το λάδι, τις 2-3 κ.σ αλεύρι και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν γίνει πολύ σφιχτή η ζύμη προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα μέχρι να την φέρουμε εκεί που πρέπει. Αν μας φαίνεται νερουλό το ζυμάρι προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Στο ίδιο μπολ που τη ζυμώσαμε ρίχνουμε λίγο αλεύρι και αφήνουμε μέσα τη ζύμη αφού την κάνουμε μια μπάλα. Την σκεπάζουμε καλά με καπάκι η διαφάνεια, πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει. Κατόπιν απλώνουμε στα φορμάκια τη ζύμη και γεμίζουμε με τα υλικά που μας αρέσει. Πρώτα ελαιόλαδο, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, κέτσαπ λίγη ρίγανη και τα υλικά που θέλουμε. Στο τέλος λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ρίγανη.
Για τη σάλτσα:
Συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
κέτσαπ με στεβια
ελαιόλαδο
Βασιλικό
Για τη Γέμιση:
Προσούτο σε φέτες
Τυρί Edam
Χαλουμι
Ντομάτα
Πιπεριά Φλωρίνης
Πιπεριά πράσινη καυτερή
Μπρόκολο
Ρίγανη
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου γίνεται απίστευτα τραγανή λεπτή και νόστιμη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου