Σπανακόπιτα σε σφολιάτα

Σπανακόπιτα σε σφολιάτα
Σπανακόπιτα σε σφολιάτα

Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός Σκούφος

ΥΛΙΚΑ
1κλ σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3κσ ελαιόλαδο
3κσ σιμιγδάλι ψηλό
200 γρ τυρί φέτα
2 αυγά
Λίγο φρέσκο βασιλικό
2 φύλλα σφολιάτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι μας και τα κρεμμύδακια. Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν πολύ καλά.
Όταν είναι έτοιμα στεγνά τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τοξερο κρεμμύδι να μαραθεί για λίγο και προσθέτουμε το σπανάκι μας μαζί μετά κρεμμυδάκια α μαραθούν κι αυτά. Μόλις είναι έτοιμα και έχει φύγει το νερό τα τραβάμε από την φωτιά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν ρίχνουμε το αυγό το τυρί και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε απαλά, και αλατοπιπερώνουμε.
Σ' ένα ορθογώνιο πυρέξ και( αφού το εχουμε ελαφρώς λαδώσει) στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού την ζύμη. Απλώνουμε την γέμιση και την σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Με το πιρούνι τρυπάμε και αυτή. Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλοίφουμε την πίτα μας.
Την ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 με 35 λεπτά.
Απολαύστε τη ζεστή αλλά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις