Πουράκια Μπακλαβά

Πουράκια Μπακλαβά
Πουράκια Μπακλαβά

Υλικά για το σιρόπι:
100ml νερό
200γρ ζάχαρη
1 στικ κανέλας
1 κ.σ. Μέλι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για την Γέμιση:
100γρ καρύδια
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα χοντροκόβουμε.
Υλικά για τον Μπακλαβά:
500γρ φύλλο κρούστας
200γρ λιωμένο βούτυρο
Απλώνουμε ένα φύλλο και περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε δεύτερο φύλλο από πάνω και βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε με το μίγμα καρυδιού. Απλώνουμε τρίτο φύλλο και βουτυρώνουμε και τέλος απλώνουμε τέταρτο φύλλο και βουτυρώνουμε. Κόβουμε σε τρείς λωρίδες χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα καλούπι μεταλλικό και κυλινδρικό. Τυλίγουμε τα φύλλα γύρω από το καλούπι σας ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα. Βουτυρώνουμε με πινέλο τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στα ζεστά ρολά και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι για 6-8 ώρες.
Υλικά για την Κρέμα:
200γρ τυρί κρέμα
120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400γρ άχνη ζάχαρη

Οδηγίες
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλή κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχ/κής. Γεμίζουμε τα πουράκια με την κρέμα και σερβίρουμε σε πιατέλα. Τα σιροπιαστά Πουράκια Μπακλαβά είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις