Μαφινς με αλεύρι βρώμης χωρίς ζάχαρη και βούτυρο, με μήλα και δαμάσκηνα

 

Μαφινς
Μαφινς με αλεύρι βρώμης χωρίς ζάχαρη και βούτυρο, με μήλα και δαμάσκηνα

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά για 12 μαφινς:
1 1/2 φλ.αλεσμενη βρωμη
1 κ.σ.κανελα
1/2 ποτήρι νερού κεφιρ light
1/2 φλ. ηλιέλαιο
2 μήλα σε κυβακια
2 δαμάσκηνα (βανίλιες) σε κυβακια
3 κ.σ.μελι
1/2 φλ.σταφιδες μαύρες
2 αυγά
2κ.σ.αλευρι
1 κ.γ μπέικιν παουτερ
1 βανίλια
Επιπλέον και προαιρετικά νουτελα, maltisers
και τριμμένο φιστίκι Αιγινης (χαλεπιανα).
Πως θα τα κάνουμε:
Χτυπάμε τη βρώμη στο μουλτι να γίνει αλεύρι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, την κανελα, το λάδι, τα αυγα, το μέλι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το κεφιρ, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε. Η ζύμη μας θα είναι λίγο σφιχτή. Προσθέτουμε τα μήλα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε χαρτάκια σε φόρμα για μαφινς, ρίχνουμε το μείγμα 2 κ.σ σε κάθε χαρτάκι και ψήνουμε στους 180'C βαθμούς για 40'-45' λεπτά περίπου η μέχρι να έχουν ψηθεί, κάνουμε έλεγχο με ενα ξυλάκι.
Προαιρετικά αφού κρυώσουν προσθέτουμε λίγη νουτελα.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου, απλά τέλεια και υγιεινά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις