Λινγκουίνι και πένες με μανιτάρια
Λινγκουίνι και πένες με μανιτάρια |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Υλικά:
1/2 πακέτο Λιγκουίνι
1/2 πακέτο πένες
400-500 γρ. μανιτάρια άσπρα ή καφέ κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
1 πιπεριά κέρατο σε κομματάκια
1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
ελαιόλαδο
Θυμάρι ξηρό η ρίγανη
τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για πασπάλισμα
αλάτι,
πιπέρι φρεσκοτριμμενο
Κουρκουμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
Πως θα τα κάνετε:
Βάζετε το λιγκουίνια μαζί με τις πένες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα ζυμαρικά τα βράζουμε πάντοτε αλ τέντε.
Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά φτιάχνετε τη σάλτσα με τα μανιτάρια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το βούτυρο μαζί με το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα μανιτάρια.Ανακατεύετε συχνά μέχρι να μαλακώσουν και αρχίσουν να παίρνουν ένα καφετί χρώμα.
Προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο, τον κουρκουμα, το αλατοπίπερο και το Θυμάρι. Ανακατεύετε μέχρι να βγάλει το σκόρδο το άρωμά του και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 2'-3' λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε το κρασί, μαγειρεύετε για 1'-2' λεπτά μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Ανακατεύετε, μειώνετε τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά απευθείας με μια τσιμπίδα τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύεται καλά και κλείνετε τη φωτιά. Προσθέτετε φύλλα βασιλικού, πιπέρι, παρμεζάνα και ανακατεύεται καλά.
Σερβίρετε ζεστό το φαγητό με φρεσκοτριμμενο πιπέρι, με επιπλέον φύλλα βασιλικού και με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου