Κέικ Καρότου

Κέικ Καρότου
Κέικ Καρότου

Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός Σκούφος

 Αφράτο, ζουμερό και πεντανόστιμο που μπορεί κάλλιστα να προσφερθεί σαν Τούρτα Γενεθλίων! Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/q_GD8XHUhZA

Υλικά για το κέικ:
4 μεγάλα αβγά
350 γρ ζάχαρη
350ml σπορέλειο
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ γαρύφαλλο
350γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Μια πρέζα αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
400γρ ψιλοκομμένα καρότα
100γρ σταφίδες
70 γρ ψιλοκομμένα καρύδια

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα αβγά, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το γαρύφαλλο και χτυπήστε τα για 1-2 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε. Προσθέστε τα καρότα, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μίγμα σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 50 λεπτά. Αν μαυρίσει εξωτερικά ενώ μέσα παραμένει άψητο καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο. Βάλτε ένα μαχαίρι μέσα στο κέικ για να δείτε αν ψήθηκε. Βγάλτε το από τον φούρνο, αφήστε το 10-15 λεπτά και ξεφορμάρετε. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.
Υλικά για την κρέμα:
200γρ τυρί κρέμα
70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το βούτυρο με το τυρί κρέμα για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλθας και την άχνη και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε κορνέ ζαχ/κής. Αφήστε λίγη κρέμα και βάψτε την πορτοκαλί και πράσινη με τζελ χρώμα ζαχ/κής για να φτιάξετε διακοσμητικά μικρά καροτάκια. Διακοσμήστε το κέικ με την κρέμα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένα καρύδια. Το Κέικ Καρότου είναι έτοιμο!!! Καλή σας απόλαυση!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις