Γλυκό του κουταλιού μήλο


 Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

ΥΛΙΚΑ
1κλ μήλα μικρά όχι ώριμα.
1κλ ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 βανίλιες
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και χυμό από μισό λεμόνι, για να μην μαυρίσουν.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα μήλα. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για να μην λιώσουν μέχρι να δέσει το γλυκό ( περίπου αλλά 5_6 λεπτά). Προσθέτουμε την βανίλια και μια κγ χυμό λεμόνι. Δοκιμάζουμε το σιρόπι να έχει δέσει και το αφαιρούμε από την φωτιά.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις