Χέλια μπουρδέτο, το πεντανόστιμο φαγητό του Μεσολογγίου

Χέλια
Χέλια μπουρδέτο, το πεντανόστιμο φαγητό του Μεσολογγίου


Υλικά
2 χέλια χοντρά (1 κιλό περίπου)
1 ματσάκι άνηθο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χέλια και τα περνάμε με χοντρό αλάτι.
Στη συνέχεια πλένουμε τα χέλια, τα χαράζουμε και τα τοποθετούμε γύρω γύρω στο ταψί.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε απο πάνω.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, νερό και λίγο λάδι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώρα περίπου.
Όταν πάρει ροδαλό χρώμα το βγάζουμε.

Πηγή  https://iaitoloakarnania.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις