Χωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα

Χωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα
Χωριάτικη πρασοκιμαδόπιτα

Η συνταγή είναι της Gkika Eleni Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος 

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- 500gr κιμάς ανάμεικτος
- 4-5 πράσα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 130gr βιτάμ λιωμένο ανάμεικτο με μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. Τσαγιού τριμμένο τυρί ή γκούντα ή κεφαλογραβιέρα
- Αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά
- 2 αυγά χτυπημένα
- Μια χούφτα ρύζι
- Ενα πακέτο φύλλα κρούστας 400gr περίπο 13 φύλλα
- Σουσάμι άσπρο και μαύρο για πασπάλισμα
- Προαιρετικά κύβος λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας σε λεπτές φετούλες και σε ένα τηγάνι με λάδι τα μαραίνουμε. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα γλυκιά. Προσθέτουμε τον κιμά και τα ανακατέβουμε πολύ καλά. Προαιρετικά προσθέτουμε έναν κύβο λαχανικών. Αφήνουμε την γέμιση να σιγοβράσει για 5 λεπτάκια και σβήνουμε την φωτιά, αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και ρίχνουμε τα δύο χτυπημένα μας αυγά. Προσθέτουμε και μια χούφτα ρυζάκι.
Τώρα τα φύλλα κρούστας τα βουτυρολαδώνουμε ελαφρά και βάζουμε στην άκρη κάθε φύλλου μια κουταλιά της σούπας γέμιση και λιγο τριμμένο τυρί ή κασέρι ή κεφαλογραβιέρα απο πάνω τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε ενα βουτυρωμένο ταψί.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα μας τα φύλλα. Στο τέλος με ένα πινέλο βουτυρολαδώνουμε όλα μας τα πιτάκια από πάνω και ρίχνουμε και σουσάμι άσπρο και μαύρο. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο και τα ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 35 λεπτάκια.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα γλυκιά. Είναι έτοιμα. Καλή σας όρεξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις