Τσιζ κέικ ζέβρα

Τσιζ κέικ
Τσιζ κέικ ζέβρα

 Ένα παιχνιδιάρικο, νόστιμο και λαχταριστό Τσίζκεικ με μια απλή τεχνική που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση.:https://youtu.be/MiwG1L69T_Q  Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος


Υλικά για τη βάση:
225 γρ μπισκότα σοκολάτας
100γρ βούτυρο λιωμένο

Στο πολυκοπτικό μηχάνημα θρυμματιστε τα μπισκότα να γίνουν πούδρα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν πάστα. Απλώστε το μίγμα σε φόρμα 18εκ. με αποσπώμενο πάτο και πιέστε καλά. Βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Υλικά για την κρέμα:
400γρ τυρί κρέμα
300ml ζαχαρούχο γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
300ml γάλα
20 γρ σκόνη ζελατίνης
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
40γρ κακάο
40 γρ άχνη ζάχαρη

Σε ένα μπολακι ανακατεύουμε τη ζελατίνη με 100ml γάλα και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Αφού πήξει το λιώνουμε στα μικροκύματα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε για 2 λεπτά το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε τη μισή κρέμα σε ένα δεύτερο μπολ και στο πρώτο μπολ προσθέτουμε 40γρ κακάο και 40 γρ άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αν πήξουν οι κρέμες τις βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα για να έχουν ρευστή μορφή. Βάζουμε εναλλάξ τις κρέμες με 2 ίδιες μεζούρες (1/4 της κούπας) ξεκινοντας πρώτα με τη σοκολατένια κρέμα που θα καλύψει όλη την επιφάνεια της βάσης των μπισκότων. Μετά προσθέτουμε τη λευκή κρέμα μόνο στο κέντρο και καθώς συνεχίζουμε να βάζουμε εναλλάξ τις κρέμες θα απλώνουν από μόνες τους. Πάντα ρίχνουμε τις κρέμες στο κέντρο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι κρέμες. Τοποθετούμε το Τσίζκεικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
Υλικά για την Γκαναζ λευκής σοκολάτας:
200γρ λευκή κουβερτουρα
70ml κρέμα γάλακτος
Άσπρο και μαύρο χρώμα τζελ ζαχαροπλαστικής

Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτουρα με την κρέμα γάλακτος και τη λιώνουμε στα μικροκύματα. Βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα μπολακι και τη βάφουμε μαύρη ενώ την υπόλοιπη την βάφουμε άσπρη. Τη μαύρη γκαναζ τη βάζουμε σε κορνε ζαχαροπλαστικής. Απλώνουμε τη λευκή γκαναζ πάνω από το Τσίζκεικ και με τη μαύρη γκαναζ φτιάχνουμε γραμμές προσπαθώντας να φτιάξουμε το μοτίβο της ζέβρας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ξεφορμαρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε. Το Τσίζκεικ Ζέβρα είναι έτοιμο!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις