Τοπ Καπί κοτόπουλο

Τοπ Καπί κοτόπουλο
Τοπ Καπί κοτόπουλο

 Υλικά:
4 ισχία κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
0,5 ποτήρι τσάι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το εσωτερικό:
1 ποτήρι ρύζι
1 κουταλιά της σούπας φιστίκια
1 κουταλιά της σούπας σταφίδα
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 ποτήρι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη σάλτσα:
1 ποτήρι νερό τσάι
1/2 τσάι ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

Υπάρχουν εκείνα τα κρέατα κοτόπουλου που ανησυχείτε για πάντα να είναι στεγνά, ίσως "Αν μαγειρεύω κοτόπουλο, όλοι στο τραπέζι δεν θα είναι γεμάτοι από ένα" ... Αυτά τα κρέατα κοτόπουλου είναι τώρα στα πιο ικανοποιητικά, οικονομικά και πιο νόστιμα μορφή.


Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλείφουμε καλά και καλύπτουμε το δοχείο και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Μεταφέρετε το ρύζι σε ξεχωριστό μπολ, βάλτε το αλάτι και το νερό και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Πάρτε μια κατσαρόλα στη σόμπα, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ψήστε τα φιστίκια. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια που κόβετε σε κύβους και συνεχίστε το ψήσιμο. Φιλτράρετε το ρύζι που έχετε εμποτίσει με νερό και προσθέστε το στο ψητό μείγμα. Μετά το ψήσιμο με αυτόν τον τρόπο για 2 λεπτά, προσθέστε τα μπαχαρικά και προσθέστε 1 ποτήρι ζεστό νερό. Κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφήσει το νερό. Στη συνέχεια, πάρτε έναν από τους μηρούς κοτόπουλου και απλώστε το με το δέρμα του στο κάτω μέρος και βάλτε το ρύζι που έχετε προετοιμάσει στην κορυφή. Τυλίξτε προσεκτικά και στερεώστε το με μια οδοντογλυφίδα. Κάντε το ίδιο με όλα τα υπόλοιπα κοτόπουλα και τοποθετήστε τα στο σκεύος.

Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε το νερό, το ελαιόλαδο και την πάστα ντομάτας σε ένα μπολ και ρίχνουμε πάνω από τα κοτόπουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών για περίπου 30 λεπτά. Καλή όρεξη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις