Ομελέτα αυγών με ασπράδια, ανθότυρο και μαρμελάδα σύκο, πάνω σε wrap

Ομελέτα
Ομελέτα αυγών με ασπράδια, ανθότυρο και μαρμελάδα σύκο, πάνω σε wrap

Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά:
6 ασπράδια από αυγά (large)
1 ολόκληρο αυγό (προαιρετικά)
κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Ανθότυρο αλατισμένο η σκέτο
2 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Επιπλέον: 1 μικρό wrap ολικής αλέσεως

Πως θα την κάνουμε:
Αδειάζουμε τα ασπράδια σε ένα βαθύ μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε λίγο με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 25'cm σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει λίγο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα αυγά. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε για 3'-4' λεπτά. Προσθέτουμε το wrap πάνω στην ομελέτα και κλείνουμε το καπάκι ξανά μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα, σε σιγανή φωτιά πάντα. Προσθέτουμε ένα μέρος από το ανθότυρο τριμμένο να ψηθεί για λίγα λεπτά με κλειστό καπάκι. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 3'-4' λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη, σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή με τριμμένο ανθότυρο, μία κ.σ. μαρμελάδα σύκο και άνηθο.
Καλή σας όρεξη φίλες και φίλοι μου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις