ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ |
Η συνταγή είναι της Gkika Eleni. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
-1 kg ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΨΙΛΟ
-700 ml ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ
-2/3 φλ. Του τσαγιού ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-1 ματσάκι ΜΑΪΝΤΑΝΟ ψιλοκομμένο
-1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ψιλοκομμένο
-1 κ.σ. ΠΑΠΡΙΚΑ
-5 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
-ΑΛΑΤΙ
-ΠΙΠΕΡΙ
-ΚΥΜΙΝΟ
ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
-200γρ γιαούρτι
-ξύσμα και χυμό απο ένα λεμόνι
-3 κ.σ ελαιόλαδο
-λίγο νερό
-αλάτι
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αναμιγνύουμαι το πλιγούρι με τα μπαχαρικά και τον πελτέ και το απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Προσθέτουμε το βραστό νερό ανακατεύουντας συνεχώς με ένα κουτάλι έστω να το απορροφά όλο.
Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί και το αφήνουμε να φουσκώσει να πιεί όλα τα υγρά το περίπου 15 λεπτάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο.
Προσθέτουμε και τον μαϊντανό αφήνουμε ένα λεπτάκι να μαραθεί και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο φουσκωμένο πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε κεφτεδάκια,σφίγγοντας καλά την ζύμη μας με τα δάχτυλα στην παλάμη μας. Σε αυτο το σημείο έχουμε δίπλα μας και το αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα αν δούμε οτι δεν πλάθονται καλά τα κεφτεδάκια τοσο όσο να είναι ευπλαστα. Τοποθετούμε σε πιατέλα και τηγανίζομε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσουμε καλά.
Συνοδεύονται με γιαούρτι ή ντιπ γιαουρτιού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου