Εύκολη τάρτα μήλου

Εύκολη τάρτα μήλου
Εύκολη τάρτα μήλου
Τη συνταγή δημοσίευσε η Betty Kaltsa. Στην ομάδα Χρυσός σκούφος

 

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1κγ μπεικεν
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κύβους
1 αυγό και 1 κρόκο
ξύσμα από 1 λεμόνι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
4 μήλα
Χυμό από 1 λεμόνι
100 γρ ζάχαρη 1κγ κανέλα.
100 γρ μαρμελάδα βερυκοκο
10 μπισκότα σαβαγιαρ.
ΖΆΧΑΡΗ ΆΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την ζάχαρη το χυμό από το λεμόνι και την κανέλα. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά ανακατεύοντας τα για να μην κολλήσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα αδειάζουμε σ ένα μπολ για να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε την ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Κρατάμε το1/3 από την ζύμη θα την χρειαστούμε να κάνουμε τα κορδόνια.
Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 δαχτύλου και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα.
Απλώνουμε την μαρμελάδα βερυκοκο έπειτα τα σαβαγιαρ και τέλος το μήλο μας. Παίρνουμε την ζύμη που έχουμε κρατήσει και πλάθουμε κορδόνια σκεπάζουμε σταυρωτά την τάρτα μας αφήνοντας κενό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα πάνω κάτω αντιστάσεις.
Όταν την βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κόβουμε ένα κομμάτι και συνοδεύουμε τον καφέ μας.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις