Μπεκρή Μεζέ

Μπεκρή Μεζέ
Μπεκρή Μεζέ

 Υλικά
500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
200 ml. λευκό κρασί
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
50 ml. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Μπούκοβο, προεραιτικά


Οδηγίες
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτουμε την μισή ποσότητα του κρασιού και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το κύμινο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο ενώ στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί.
Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 60’ μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε!

Αντί για χοιρινό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μοσχάρι ή ακόμη και μια μίξη από τα δύο κρέατα

Πηγή https://www.altis.com.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις