Μπαμπαδάκια Ταψιού

 

Μπαμπαδάκια Ταψιού
Μπαμπαδάκια Ταψιού

Η συνταγή είναι της Μαρία Δόση. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος

Υλικά
για το σιρόπι:
500ml νερό
300γρ ζάχαρη
50 ml ρούμι
Βάλτε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε το από τη φωτιά, ρίξτε το ρούμι, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.
Υλικά
για τα Μπαμπαδάκια:
260ml ζεστό γάλα
20 γρ φρέσκια μαγιά
600γρ σκληρό αλεύρι
4 μεγάλα αβγά
100γρ ζάχαρη
Λίγο αλάτι
100ml λιωμένο βούτυρο
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε το γάλα με τη μαγιά, 1 κ.σ. ζάχαρη και 2 κ.σ. αλεύρι και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά, το εκχύλισμα και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπήστε για 5 λεπτά. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε για 2 λεπτά. Βάλτε τη ζύμη σε φορμάκια σιλικόνης γεμίζοντας τα 2/3 της θήκης και την υπόλοιπη ζύμη απλώστε την ομοιόμορφα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Καλύψτε τα με μεμβράνη και αφήστε τα σε ζεστό μέρος για 2 ώρες για να διπλασιαστούν σε όγκο. Αφαιρέστε τη μεμβράνη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 C για 20 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αμέσως περιχύστε τα με το κρύο σιρόπι. Αφήστε τα να το απορροφήσουν για 1-2 ώρες.

Υλικά για την κρέμα:
300ml κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ άχνη ζάχαρη

Οδηγίες
Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαντιγί. Βάζουμε το 1/3 της κρέμας σε κορνέ με μύτη ανοιχτό αστέρι και την υπόλοιπη την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το μπαμπαδοκέικ. Αλείφουμε με ζεστή μαρμελάδα βερίκοκο τα μικρά μπαμπαδάκια και τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα. Γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και κερασάκια μαρασκίνο. Τα Μπαμπαδάκια Ταψιού είναι έτοιμα!!! Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις