Θρακιώτικη λαχανιά

Θρακιώτικη λαχανιά
Θρακιώτικη λαχανιά

 

Υλικά
1500 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες (σπάλα ή μπούτι ή χτένι)
1000 γρ. λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
800 ml ζωμό κρέατος
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Λεμόνι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο

Οδηγίες
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ζωμό και ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί, βράζουμε το κρέας για 60’ ή μέχρι να βράσει καλά.
Κατόπιν σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα πράσα και το λάχανο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, το μπούκοβο και σταδιακά όσο ζωμό χρειαστεί για να βράσει το λάχανο και να μείνει με το λάδι του, περίπου για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε το λάχανο με το κρέας με λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο.
Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και λάχανο τουρσί

Πηγή: https://www.altis.com.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις