Ταρτάκια με καρύδα από τη Βραζιλία, Quindim
Ταρτάκια με καρύδα από τη Βραζιλία, Quindim |
Υλικά
12 κρόκοι φρέσκων αβγών
440 γρ. ζάχαρη
220 ml γάλα καρύδας
100 γρ. καρύδα αποξηραμένη χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 δόσεις βανιλίνη
Σπορέλαιο (αν προτιμάμε πολύ γλυκιά γεύση, αντί για σπορέλαιο αλείφουμε τα φορμάκια με σιρόπι καλαμποκιού).
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C*. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη περίπου 7 –10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και την καρύδα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ για 5 –7 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αλείφουμε με σπορέλαιο 8 φορμάκια των 250ml και τα γεμίζουμε κατά τα ¾. Τα τακτοποιούμε σε ταψάκι και το γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι τη μέση του. Ψήνουμε για 20 –30 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν τα ξεφορμάρουμε (περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από το γλυκό για να το χαλαρώσουμε από τις άκρες της φόρμας). Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
*Αν χρησιμοποιήσουμε φούρνο με αέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου