Ταρτάκια με καρύδα από τη Βραζιλία, Quindim

Ταρτάκια
Ταρτάκια με καρύδα από τη Βραζιλία, Quindim

 Υλικά
12 κρόκοι φρέσκων αβγών
440 γρ. ζάχαρη
220 ml γάλα καρύδας
100 γρ. καρύδα αποξηραμένη χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 δόσεις βανιλίνη
Σπορέλαιο (αν προτιμάμε πολύ γλυκιά γεύση, αντί για σπορέλαιο αλείφουμε τα φορμάκια με σιρόπι καλαμποκιού).


Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C*. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα αβγά, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη περίπου 7 –10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και την καρύδα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ για 5 –7 λεπτά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αλείφουμε με σπορέλαιο 8 φορμάκια των 250ml και τα γεμίζουμε κατά τα ¾. Τα τακτοποιούμε σε ταψάκι και το γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι τη μέση του. Ψήνουμε για 20 –30 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν τα ξεφορμάρουμε (περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από το γλυκό για να το χαλαρώσουμε από τις άκρες της φόρμας). Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.




*Αν χρησιμοποιήσουμε φούρνο με αέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις