Ρυζόγαλο με σάλτσα από φρούτα του δάσους

 

Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο με σάλτσα από φρούτα του δάσους

Η συνταγή είναι της Betty Kaltsa. Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
ΥΛΙΚΑ
1lt γάλα πλήρες
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι για ρυζόγαλο
1ποτηρι του κρασιού ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
250 γρ φρούτα του δάσους( κατεψυγμένα)
2κσ μαρμελάδα φράουλα
1φλυτζανακι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι με λίγο νερό και κατόπιν ρίχνουμε το γάλα. Το αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά μέχρι να πήξει το ρύζι. Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Το τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά στο ρυζόγαλο. Σερβίρουμε σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε ένα μικρό τηγάνι βράζουμε τα φρούτα μας την μαρμελάδα και το νερό.
Μόλις δέσει η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει και όταν είναι αρκετά κρύα την μοιράζουμε στο ρυζόγαλο μας. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις